Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

GENEL İŞLETME Final Soruları

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin

GENEL İŞLETME Final Soruları Empty
MesajKonu: GENEL İŞLETME Final Soruları   GENEL İŞLETME Final Soruları Icon_minitime18/7/2007, 11:18 am

Final Soruları

Kitapçık A;

1) Gereksinim ve hizmetleri karşılamak amacıyla mal ya da hizmetleri kullanan bireyler ya da örgütlere ne ad verilir?

Cevap A Şıkkı - Tüketici

2) Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri bölümlendirmede kullanılan ölçütlerden biri değildir?

Cevap E Şıkkı - Çalışanların Sayısı

3) İşletmelerin kullanacağı teknolojinin belirlenmesinde temel olan araştırma aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap A Şıkkı - Teknik Araştırma

4) İşletme büyüklüğü ile ilgili verilecek kararda aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz?

Cevap E Şıkkı - Biçimsel olmayan yapı

5) Herhangi bir eylemin kabul edilebilir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan değişkenlere ne ad verilir?

Cevap C Şıkkı - Etik

6) Neo-Klasik yönetim teorisinin en belirgin özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap A Şıkkı - İnsan unsurunuele alması

7) Başkaları aracılığıyla iş görmek ve amaçlara ulaşmak olarak ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap D Şıkkı - Yönetim

8) Aşağıdakilerden hangisi denetim işlevinin ana unsurlarından biri değildir?

Cevap C Şıkkı - İşler arasında uyum sağlanması

9) aşağıdakilerden hangisi yönetim işlevlerinden birisi değildir?

Cevap A Şıkkı - Kar Elde etme

10) Yöneticilerin astlarından birşey yapmalarını istemek ve onları yönlendirmek haklarına ne ad verilir?

Cevap D Şıkkı - Yetki
https://alkan101.yetkin-forum.com

GENEL İŞLETME Final Soruları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-